Πίτα με το Πασχαλινό αρνί που σας περίσσεψε

Κάθε χρόνο στα σπίτια μας το Πάσχα, περισσεύει ψητό αρνάκι.
Μια καλή ιδέα, στους δύσκολους καιρούς που περνάμε, είναι  το αρνί που περίσσεψε να το χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε μια
ωραία πίτα.


Υλικά
  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 1 κ. ξεκοκκαλισμένο αρνάκι
  • 200 γραμ. έμενταλ τυρί σε κύβους
  • ½  ματσάκι μαϊντανό
  • ½ κιλό φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 ποτήρι κρασιού κονιάκ
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού κεφαλογραβιέρα
  • ½ κιλό γιαούρτι σακούλας
  • Πιπέρι - αλάτι
  • 1  φλ. ελαιόλαδο
  • ½  ματσ. άνιθο (προερετικά)

Εκτέλεση


Ψιλοκόβουμε το αρνί που περίσσεψε, τα κρεμμύδια και τον άνηθο. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι και τα σωτάρουμε.Έπειτα ρίχνουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό και το κρέας. Ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με κονιάκ. Σιγοβράζουμε για 15΄, να πιουν τα υγρά τους. Λαδώνουμε ένα μικρό ταψί,ή πυρίμαχο σκεύος, στρώνουμε το ένα φύλλο και από πάνω απλώνουμε το γιαούρτι, στη συνέχεια την κεφαλογραβιέρα, από πάνω το κρέας, αφού έχει κρυώσει και δεν έχει υγρά. Τέλος ρίχνουμε το έμενταλ κομμένο σε κύβους. Σκεπάζουμε την πίτα με το δεύτερο φύλλο. Λαδώνουμε και ψήνουμε σε αέρα σε μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθεί το φύλλο.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη